Iz Ljubljane se nas je na tekmo organizirano odpravilo osem strastnih navijačev Liverpoola. Pot nas je vodila iz Ljubljane preko Dunaja naravnost v srce Liverpoola.

Prvi dan smo izkoristili za turistično raziskovanje mesta, obiskovanje znamenitosti in uživanje v živahnem nočnem življenju skupaj s kolegi iz OLSC Bosnia and Herzogovina, ki so prav tako dobili dragoceni košček papirja (no v bistvu QR kodo, saj je Anfield brezpapirni stadion) za spopad titanov.

Ko še nismo vedeli, kakšna tekma nas čaka

Nedeljsko jutro je bilo v pričakovanju popoldanske tekme in v zraku je bilo čutiti pozitivno naelektrenost. Z ekipo iz Maribora ter kolegi iz Makedonije in Črne Gore, smo se dobili na pijači za srečo, in krenili proti Anfieldu. Ko smo prispeli na stadion je sledilo fotografiranje ter vzpodbujanje rdečih junakov med ogrevanjem. Še poslednje vlaženje glasilk in naravnost na Kop do svojega sedeža in nato “You Will Never Walk Alone” iz 60 tisoč grl. Sodnik je označil začetek tekme in delirij se je začel. 

Po začetnem otipavanju je sledilo nekaj polpriložnosti na obeh straneh. Nekajkrat je zastal dih po priložnostih v obeh kazenskih prostorih vendar zadetka ni bilo. Vse do 43. minute, ko je cel stadion v delirij spravil Cody Gakpo. Sledilo je nepopisno slavje, ki se je nadaljevalo med polčasom in dobra volja se je prenesla v drugi polčas. 

To kar je sledilo v naslednjih 45 minutah je težko opisati z besedami

Igralci Liverpoola so napadali proti glavni tribuni Kop na vrhu katere je kraljevala naša ekipa, okrepljena z južnimi brati iz Srbije, ki so bili eno vrsto pred nami. Redsi so dobesedno leteli po igrišču in večina navijačev se niti še ni posedla, ko je Nunez zabil drugi gol. Ekstaza, objemanje, petje, kričanje, skakanje…Preden se je vzdušje umirilo je ponovno udaril Gakpo. 50.min, na semaforju krasnih 3:0 za Liverpool. 

Goli v dežju

Dežne kaplje naletavajo ampak to ne ubije atmosfere, samo še bolj jo naelektri. Salah prestavi še prestavo višje in boom! 4:0! Par trenutkov kasneje Darwin poskrbi za petardo! Ponovitev rezultata iz Manchestra iz oktobra 0:5. Takrat je po petardi sledila umiritev igre in do konca tekme ni bilo večjih priložnosti. 

Anfield hoče še več golov

Vendar danes ne bo tako, Anfield zahteva še golov, igralci pritiskajo naprej. Ponovno Mo in šest proti nič! Anfield nori ob “Mooooo Salaaaah running down the wing!”, v igro ob ovacijah prihaja Firmino, ki poskrbi za magično sedmico v 88. min! Liverpool vs Manchester United 7:0. “Si senor” je preglasil sodnika, ki je odpiskal konec tekme, zgodovina se piše!

Tekma, ki je napisala zgodovino

Z bannerjem naredimo poslednjo fotografijo z lepo vidnim rezultatom v ozadju. Po tekmi smo se odpravili v Cerkev (tako verni kot neverni) in ob hladni osvežitvi podoživljali tekmo in trenutke katerim smo bili priča. 

 

 

V mesecu marcu je Liverpool dosegel 7 golov in nastal je znan izraz „God gave Liverpool 7 goals for March and they spent it all on Man United”. Dodamo lahko samo – bilo je vredno!