Pred nami je bil derbi 20. kroga, tekma dveh velikanov angleškega in svetovnega nogometa – Liverpool proti Newcastlu. Tekma ob večernem terminu, fantastičnem navijaškem vzdušju in kot nalašč odlična uvertura v leto 2024.

V nič kaj lepem vremenu, pravemu angleškemu, smo se podali proti Anfieldu in se najprej odpravili pogledat (in poslikat) številne murale, ki krasijo fasade okoliških hiš. Ni obiska Anfielda, ne da bi se ustvaril pri Trentovem, Hendovem ali Mojevem muralu.

Dobro uro in pol pred tekmo smo najprej ob cesti pospremili prihod klubskega avtobusa z igralci na stadion, kaj kmalu za tem pa se v notranjost Anfielda odpravili še sami. Ogrevanje smo spremljali s spodnjih vrst, šele nato pa se podali proti vrhu tribune The Kop, kjer smo imeli svoje sedeže. Sledila je napoved prve enajsterice, prvi resni preizkus glasilk, ki mu sledi močan aplavz ob prihodu ekip na zelenico. In kot nam je že v navadi, razširimo in visoko v zrak dvignimo svoje šale in na vso moč zapojemo You’ll never walk alone.

S polovice igrišča so prvi krenili naši fantje in že takoj v samem uvodu prišli do kar nekaj lepih priložnosti. Nadaljeval se je enosmerni promet proti vratom gostujočega vratarja Dubravke, vendar na žalost s praznimi naboji. Še najlepšo priložnost polčasa je v 22. minuti z bele točke imel Mo, ki je žogo poslal naravnost v vratarja, odbitek pa je Trent poslal visoko čez gol.

V nadaljevanje srečanja, ob čedalje glasnejši podpori s tribun, so se fantje podali odločno. Po lepi podaji Nuneza je svoj 150. gol v majici kluba zabil Salah. Vendar je kaj kmalu sledil hladen tuš (tudi dobeseden, saj je celotno tekmo deževalo), ko so srake iz ničesar ter s svoje prve prave priložnosti izenačile. Vse je šlo znova, kar vodi do prvih menjav, ki igro nekoliko presekajo. Pred nami je bila še zadnja četrtine tekme, ki je bila brutalna. Sledita dva hitra gola Jonesa in Gakpa in ko že vsi mislimo, da je pred nami mirna končnica, srake ponovno udarijo in znižajo rezultat na 3 : 2. Piko na i tekme postavi Mo, ko še drugič na tekmi prevzame odgovornost, a tokrat enajstmetrovk izvede zanesljivo.

Po tekmi seveda, kot se spodobi, sledi slavje, začne se s Kloppovim fistpump in nadaljuje v pubu.

 

YNWA!