V nedeljo, 30. aprila, se nas je 9 članov društva zbralo na Anfieldu na ogledu tekme proti Tottenhamu. Pričakovali smo dobro tekmo, nikakor pa ne tega, čemur smo bili priča.

 

 

Norih prvih 20 minut

Mislim, da cel stadion prvih 20 minut tekme ni mogel dojeti, kaj se je dogajalo na igrišču pred nami. Liverpool je namreč vodil 3-0 z goli Curtisa Jonesa v 3. minuti, Luisa Diáza v 5. minuti in Mohameda Salaha v 15. minuti. Lahko bi rekli, da smo gledali sanjskih 20 minut.

Zgodnje vodstvo je lahko zavajujoče…

Liverpool pa ne bi bil Liverpool, če nam ne bi uspelo zapraviti te neverjetne prednosti. Konec prvega polčasa je Tottenhamu z golom Harryja Kanea prednost zmanjšal na zgolj 2 gola.

V začetku drugega polčasa je bila igra obeh ekip bistveno bolj izenačena. Premoč pa je pokazal Tottenham najprej v 77. minuti, ko je gol zabil Son, v 92. minuti pa je svoj prvi gol za Tottenham dal Richarlison.

Kaj se je pravkar zgodilo?

Je bilo verjetno vprašanje vseh na stadionu, ko je Diogo Jota v 94. minuti Liverpoolu priigral zmago. Nikomur namreč ni bilo jasno, kaj se je pravzraprav zgodilo, čeprav smo vse videli na lastne oči.

 

Tekma nikakor ni bila prijazna do naših živcev, obe ekipi sta imeli kar nekaj dobrih priložnosti, ki jih nista izkoristili. Še posebno, ko je prišlo do izenačenja in smo že vsi mislili, da je tekme konec. Vso živčnost pa je na koncu poplačala zmaga.