Ime: Edin Lakić
Navijač Liverpoola: Od leta 2000

Član OLSC Slovenia: Od leta 2014

 

Kako si začel navijati za Liverpool FC?

Od trenutka, ko sem prvič videl Liverpool FC na televiziji in izvedel več o klubu, mestu, glasbi in zgodovini, sem začutil globoko povezanost. Moja simpatija je prerasla v »zatreskanost« in kasneje v zaljubljenost med finalom UEFA pokala leta 2001 med Liverpool FC in Alavésom iz Španije. Od tega dne je zveza z LFC uradno potrjena in verjamem, da bo ta ljubezen trajala večno.

 

Kolikokrat ste bili na Anfieldu in kateri je vaš najboljši spomin?

Imel sem srečo, da sem Anfield obiskal ob dveh izjemnih priložnostih. Moj prvi obisk je bil 2. maja 2015, na tekmi proti QPR. Rezultat je bil izenačen 1-1 do 87. minute, ko je naš veliki kapetan Steven Gerrard dosegel zmagoviti gol. Philippe Coutinho je izvajal kot, iz katerega je Stevie z glavo poslal žogo odločno v mrežo. Tekmo smo navijači iz Slovenije spremljali iz 4. vrste Kopa, takoj poleg kota, od koder je Coutinho poslal zmagoviti predložek in smo bili tako le nekaj centimetrov stran, ko so igralci praznovali zmagoviti gol dobesedno pred nami. To je bil Gerrardov zadnji gol na Anfieldu.

Moj drugi obisk Anfielda je bil v lanski sezoni, natančneje 7. marca 2023, na tekmi proti Manchester Unitedu. Ne bom podrobno opisoval te magične tekme, ampak bom dejal samo: “Bog je Liverpoolu dal 7 golov za marec, in vse smo porabili ta dan.” Dodam lahko samo – vsekakor je bilo vredno! 😊

 

S 1.4.2023 ste postali predsednik OLSC Slovenia. Ali cenite delo ekipe Liverpool FC pri delu z vsemi uradnimi društvi po celem svetu, glede komunikacije, politike prodaje vstopnic ipd.?

Kot uradna podružnica LFC smo na splošno zadovoljni z organizacijo, komunikacijo in politiko prodaje vstopnic LFC. Čeprav je vedno prostor za izboljšave, verjamem, da smo na pravi poti, še posebej, če se primerjamo z drugimi klubi. Na splošno lahko rečem, da smo zadovoljni, bi pa vsekakor izpostavil, da sem zelo zadovoljen z našo podružnico OLSC Slovenia oz. Klub navijačev Liverpool FC Slovenija – tako fajn ljudi ne najdeš zlahka 😊

 

Najljubši igralec LFC trenutne ekipe in vseh časov?

Zame je vedno težko izbrati samo enega igralca. Moj seznam trenutnih najljubših igralcev bi se začel z Mohamedom Salahom, za njim bi sledila imena kot so Andrew Robertson, Alexis Mac Allister in Darwin Núñez. Steven Gerrard nedvomno zaseda mesto mojega najljubšega igralca vseh časov; njegovo vodstvo v obdobju, ko sem začel navijati za Liverpool, je bilo absolutno ikonično. Poleg njega pa Fernando ‘El Nino’ Torres in Luis Suarez, ki imata posebno mesto v mojem srcu. Čeprav nisem imel priložnosti videti Luisa v rdečem dresu, sem ga imel čast videti skupaj z Darwinom Núñezem na tekmi svetovnega prvenstva med Urugvajem in Južno Korejo lansko leto v Katarju – čudovita kombinacija naše preteklosti in prihodnosti! Posebna omemba – Bobby Firmino, mož z najtoplejšim nasmehom in najboljšim »chantom« – “Si Señor”!

 

Kakšne so vaše napovedi za to sezono?

Skupaj z Manchester Cityjem se bomo borili za naslov prvaka Premier lige do zadnjega kola in ga osvojili! Poleg tega se bomo maja odpravili v Dublin, da v našo zbirko na Anfieldu dodamo še en evropski pokal! V Liverpoolu se obeta veliko praznovanje konec maja 2024 in nameravam biti tam!