Med 1. in 3. septembrom smo v Mariboru gostili regionalno srečanje navijačev Liverpool FC. Ob 10. obletnici ustanovitve Kluba Navijačev Liverpool FC Slovenija (OLSC Slovenia), nam je bila ponovno dodeljena čast, da organiziramo regionalno druženje LFC navijačev iz regije, že enajsto po vrsti. Prvo regionalno srečanje je bilo leta 2013 v Sarajevu, nato so sledila srečanja v Zrenjaninu (2013), Skopju (2014), Kotorju (2015), Ljubljani (2015), Zagrebu (2016), Sarajevu (2017), Beogradu (2018), Skopju (2019) in kot zadnje v Kotorju (2022).
Prvi dan – Petek, 1.9.2023
Najzgodnejši prišleki smo se začeli zbirati že v petek popoldne. Navdušenje je bilo čutiti v pristnih objemih in trepljanju po rami med navijači (lahko bi rekli že dobrimi prijatelji), ki so pripotovali iz različnih delov regije. Mednarodno obarvano vzdušje (prišli so strastni navijači iz vseh republik bivše skupne države ter dodatno iz Avstrije, Bolgarije, Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Romunije, poleg tega pa trije pristni Liverpoolski scouserji od katerih sta dva že lepo poslovenjena ter izgubljeni WestHamovec) je bilo polno smeha, veselja in nogometne strasti. Skupina ViS Mojca Jaz sn Sam je v baru Route 66 izvedla res navdušujoč koncert, ki je podžgal že tako izjemno vzdušje. Prvi večer je lepo nakazal v kakšno smer bo šlo srečanje, saj se je približno 110-120 navijačev družilo pozno v noč (oz. nekateri celo v jutro). Posebej čustven pa je bil trenutek, ko smo navijači zapeli vse najboljše najstarejšemu članu gospodu Ernestu Seidlu, ki je praznoval 79. rojstni dan.
Drugi dan – Sobota, 2.9.2023
Glavni dan srečanja se je začel zgodaj z nogometnim turnirjem, na katerem je sodelovalo pet ekip. V tekmovanju so se pomerile ekipe iz različnih držav, pri čemer je zmaga pripadla ekipi Liverpool Slovenija Mlade Nade. Drugo mesto je osvojila ekipa LFC Serbia, tretje mesto pa je zasedla ekipa Liverpool Slovenija 33+.
Popoldne se je nadaljevalo z glavnim dogodkom, ki je potekal od 14:00 do 02:00 v Feniksu. Več kot 200 navijačev se je udeležilo dogodka, kjer so lahko uživali v hrani, pijači in različnih tekmovanjih, kot sta ročni nogomet in nogometni pikado. Himna “You’ll Never Walk Alone” je odmevala večkrat, medtem ko smo navijači v gromkem večglasju dodatno zapeli tudi številne druge navijaške pesmi. Glasbeni program je obsegal nastop odličnega No Name Blues Banda, DJ Zoky Dee-ja in harmonikaša Martina Bobniča, ki so s svojo glasbo poskrbeli za odličen miks glasbe, ki je segala od slovenskih narodnih zvokov, preko dobrega YU in ANG rocka, vse do odličnih blues ritmov. Zaslužni člani LFC Slovenija in cenjeni predstavniki LFC klubov iz regije so prejeli spominske plakete za njihovo udeležbo in odlično sosedsko sodelovanje. Srečanje ni bilo zgolj priložnost za druženje, temveč tudi za dobrodelnost, saj smo zbirali donacijska sredstva za različna dobrodelna društva, ki delujejo v Sloveniji.

Tretji dan – Nedelja, 3.9.2023
Zadnji dan srečanja je bil namenjen ogledu nogometne tekme med Liverpool FC in Aston Villo. Skoraj 150 navijačev se nas je zbralo v Offside Baru, da bi ob glasnem navijanju, podkrepljeni z odlično pomačkovsko čorbico, proslavili zmago rdečih s 3:0! Nato je sledil “najslabši” vendar neizogibni del druženja – slovo. Pestke, objemi, rokovanja, poljubi so deževali z vseh strani, vsi pa smo si “obljubili” ponovno srečanje v bližnji prihodnosti, morda že na tekmi Lige Evropa ali katerem od angleških derbijev, zagotovo pa na naslednjem regionalnem srečanju, ki bo naslednje leto potekalo na Hrvaškem.

Za zaključek pa še enkrat velika hvala organizatorjem, spremljevalnemu osebju, vsem izvajalcem, natakarjem, varnostnikom ter seveda vsem udeležencem!

Kmalu spet hodimo skupaj!

V imenu ekipe OLSC Slovenia,
Edin Lakić
Predsednik Kluba navijačev Liverpool FC (OLSC Slovenia)